top of page

Acerca de

OVER ONS

rg3_9272.jpg

Sinds 2022 organiseren Willem en Mario de Laat de vintage drumbeurs.

Je kunt ons kennen als trouwe standhouders.

Wij stellen onszelf graag even voor!

2022

"Toen ik in 2006 voor het eerst op de Amsterdam Drum Show kwam, was ik meteen verkocht.

De informele sfeer, de prachtige drums en de ontmoetingen met andere drummers, verzamelaars en standhouders pasten mij als een jas.

Sindsdien heb ik geen editie meer overgeslagen en ben ook vintage drumbeurzen in het buitenland gaan bezoeken."

Mario werkte bijna 30 jaar met veel plezier bij Klomp Muziek in Den Bosch en was daarnaast actief als drummer in diverse coverbands.

Later begon hij met het verzamelen en restaureren van oude drums.

Sinds 2022 werkt hij in zijn onderneming VDC (Vintage Drum Collection)

Mario

Interview Mario de Laat Rond(14).png

`` Ik hielp mijn vader van jongs af aan al mee met verkopen als standhouder op de beurs.

Dat heb ik altijd gezien als een mooie vader zoon activiteit. Nu dat we het samen mogen organiseren, tillen we dit naar een volgend niveau! ``

 

Willem studeerde Marketing en Events en dat komt goed van pas. Zijn persoonlijke missie is om de beleving op de beurs meer kleur te geven! Enerzijds visueel, met een gloednieuwe website en logo. Maar ook door nieuwe bezoekers te bereiken die nog nooit van deze unieke beurs gehoord hebben. 

Willem

''Ik zie de DVDM graag groeien met meer (Internationale) standhouders, meer drumbouwers, en meer bezoekers, maar wil er ook voor waken dat de gezellige en ontspannen sfeer niet verloren gaat"

Mario:

'' Ik zie deze beurs als een soort familiedag voor drummers. Ik vind het gaaf om dit te mogen faciliteren voor bezoekers en standhouders. Mijn ervaring in de evenementenbranche komt goed van pas, al moet je voor kennis over vintage drums toch echt bij mijn vader zijn, haha.''

Willem:

round.png
DVDM logo final.png

''Lees hier hoe de DVDM uitgroeide tot een begrip in de drumwereld''

2003

foto winnie tanco.jpg

Foto: Links Tanco. Rechts Winnie. In het midden de loterijwinnaar 2003 met drumsolo snaredrum.

''De Dutch Vintage Drum Meeting is ontstaan in 2003 door een initiatief van Winnie Mensink uit Amsterdam (vintage drummer, eigenaar vintage drumshop en drumdocent), en Tanco Baart uit Amsterdam (vintage drummer en vinyl DJ). Ze organiseerden toen de eerste editie van de “Amsterdam Drum Show” in cultuurcentrum Griffioen in Amstelveen.

Het was het eerste evenement in Nederland met vintage- en customdrums waar standhouders drums, onderdelen en cymbals verkochten. Drummers, verzamelaars en liefhebbers troffen elkaar in een gemoedelijke sfeer en warme ambiance. Het begin van een traditie!   Er volgden nog vele edities, later ook in een andere locatie op de NDSM werf in Amsterdam. De laatste drumbeurs aldaar was in 2010.''

Winnie & Tanco

poster.jpg

Foto: Editie 2008, NDSM Werf Amsterdam

RobIngoTom_edited.jpg

In 2011 werd er nieuw leven in de organisatie geblazen door:

Tom Vermulst (uit Nijmegen, Royal drums),

en Rob van der Werf (uit Den Haag, Westend drums)

Het evenement kreeg een nieuwe naam: ”Dutch Vintage Drum Meeting”. Ook een nieuw onderkomen in ’t Veerhuis in Nieuwegein alwaar in 2012

de eerste editie van Tom en Rob plaats vond.

De DVDM groeide uit tot een evenement waar vele liefhebbers elk jaar weer reikhalzend naar uitkijken, en dat is nu nog steeds zo!!   

Rob en Tom hebben de beurs tot en met de editie van 2016 georganiseerd.

2011

Tom & Rob

Foto: Links Tom. Rechts Rob. In het midden Ingo Winterberg van Trixondrums.de

2017

foto bram de visser rond.png

Bram de Visser

''ik rommel en ik trommel''

In 2017 werd Bram de Visser (uit Sint Pancras) de nieuwe organisator. Samen met zijn vrouw José heeft hij in totaal 4 edities met veel toewijding georganiseerd. Door de coronapandemie is de DVDM van 2020 maar liefst 3 keer uitgesteld, terwijl hier wel alle voorbereidende inspanningen voor geleverd waren. Uiteindelijk kon het dan in November 2021 eindelijk weer door gaan.  De DVDM is onverminderd populair onder drummers, verzamelaars, liefhebbers en andere belangstellenden.

Bram

DVDM logo final.png

Het nieuwe DVDM logo!

DVDM heeft ook een facebook groep met meer dan 3000 leden!

Je kunt hier de meest onmogelijke vragen stellen over vintage drums. Er is altijd wel iemand die je verder kan helpen. Net als tijdens de beurs, kun je er van alles kopen en verkopen dat met vintage drums te maken heeft. Klik op dit facebookpictogram en word lid van deze groep! 

 

( Let op: VINTAGE Drums only! Lees de spelregels op onze facebookpagina. )

Facebook

  • Facebook
bottom of page